Lemoncurd
Lösning
Sätt färg på påsken med en härlig lemon curd!

Ingredienser:
6 st (100 g) äggulor
1 dl citronsaft
1 dl (100 g) socker
100 g smör (rumstempererat)
Gör så här:
1. Lägg smöret i en bunke.
2. Blanda äggulor, citronsaft och socker i en vakuumpåse.
3. Vakuumförsegla påsen och tillaga i ugnen på sous vide program på 83°C i 25 minuter.
4. Öppna påsen och häll smeten över det rumstempererade smöret och rör ihop ordentligt.
5. Sila av curden och låt curden komma ner i rumstemperatur.
6. Slå på burk och kyl ned i kylskåpet.
7. Redo att servera direkt eller upp till fem dagar efter, om burkarna är förseglade.
8. Vid servering, toppa gärna med bär efter säsong och smak.
Var den här artikeln till hjälp?
Relaterade artiklar
- Electrolux pizzafunktion – guide för perfekt pizza
- Hur rengör man Electrolux-ugnen (video)
- Ugnen låter när jag använder varmluftsfunktionen
- Symboler och funktioner på din Electrolux-ugn
- Kan jag se när min produkt tillverkades?
- Ugnens kylfläkt går hela tiden
- Börja använda din ångugn
- Traditionell bakning med ånga och Varmluft med fukt
- Plåtar slår sig i ugnen
- Hur du gör rent din Electrolux-ugn med katalytisk rengöring