Lemoncurd
Lösning
Sätt färg på påsken med en härlig lemon curd!
Ingredienser:
6 st (100 g) äggulor
1 dl citronsaft
1 dl (100 g) socker
100 g smör (rumstempererat)
Gör så här:
1. Lägg smöret i en bunke.
2. Blanda äggulor, citronsaft och socker i en vakuumpåse.
3. Vakuumförsegla påsen och tillaga i ugnen på sous vide program på 83°C i 25 minuter.
4. Öppna påsen och häll smeten över det rumstempererade smöret och rör ihop ordentligt.
5. Sila av curden och låt curden komma ner i rumstemperatur.
6. Slå på burk och kyl ned i kylskåpet.
7. Redo att servera direkt eller upp till fem dagar efter, om burkarna är förseglade.
8. Vid servering, toppa gärna med bär efter säsong och smak.
Var den här artikeln till hjälp?
Relaterade artiklar
- Hur ställer jag klockan på ugnen?
- Symboler och funktioner på din Electrolux-ugn
- Byte av ugnslampa
- Byte av ugnslist
- Ugnens kylfläkt går hela tiden
- Hur du använder pyrolytisk rengöring på din Electrolux-ugn
- Hur jäser man degen i ugnen, om den inte är utrustad med specialprogram?
- Ugnen visar felkod F908
- Jag har bytt router, behöver jag koppla om mina uppkopplade produkter?
- Ugn visar SAFE eller en hänglås symbol