Så här använder du matsensorn på din Electrolux SensePro®-häll

Gäller

    Lösning

    Electrolux SensePro®-häll med trådlös matsensor guidar dig genom din matlagning med en mängd olika inställningar och funktioner. Lämplig för flera olika livsmedel och rätter.

    Att använda matsensorn för första gången

    Innan du använder matsensorn för första gången måste du kalibrera den för att säkerställa korrekta temperaturavläsningar. Följ dessa instruktioner för att

    kalibrera din SensePro® matsensor.

    Så använder du matsensorn

    Sätt matsensorn i maten

    För in matsensorn i maten till åtminstone miniminivå-markeringen. För vätskor, doppa matsensorn i vätskan 2-5 cm ovanför miniminivå-markeringen för att få bästa resultat.

    Placera matsensorn på ett kokkärl

    Placera matsensorn på kokkärlets kant med hjälp av "kroken" på den nedre delen av det svarta handtaget. För att säkerställa optimal anslutning mellan hällen och givaren, placera givaren nära mitten av hällen. Om du lagar mat på den vänstra sidan av hällen, placera sensorn i en position klockan 1-3. Om du lagar mat på höger sida av hällen – placera sensorn i en position klockan 9-11.

    Kontrollera anslutningen av matsensorn

    Så använder du tillagningsfunktionerna

    Stek med automatiskt styrda värmenivåer anpassade till maten du lagar. Rekommenderas för att undvika överhettning av mat eller olja.

    Så gör du:

    1. Gå in i menyn och välj Assisterad tillagning > Funktioner > Stek .
    2. Följ instruktionerna på din häll.

    Bra att veta

    • Starta funktionen när hällen är kall.
    • Använd inte kokkärl med en prägling i mitten av botten.
    • Vänd på maten när den når hälften av den önskade temperaturen. Ta alltid bort matsensorn innan du vänder på maten.

    Laga vakuumförpackad mat vid låg temperatur för att bevara vitaminerna och behålla smaken. Matsensorn styr och upprätthåller temperaturen. Rekommenderas för en mängd olika rätter som curry eller bouillabaisse.

    Så gör du:
    1. Placera matsensorn på grytans kant.
    2. Gå in i menyn och välj Assisterad matlagning > Hällfunktioner > Sous Vide .
    3. Välj bland de fördefinierade typerna av mat, eller ställ in temperatur och tillagningstid manuellt.
    4. Följ instruktionerna på din häll.

    Bra att veta  

    • Funktionen kan endast aktiveras för vänster främre eller vänster bakre kokzon.  
    • Matsensorn kontrollerar och upprätthåller temperaturen perfekt med en noggrannhet på + / - 1 °C.

    Rekommenderas för att smälta choklad eller smör.

    Så gör du:

    1. Öppna menyn och välj Funktioner > Smältning .
    2. Följ instruktionerna på din häll.

    Bra att veta

    • Det finns inget behov av att använda matsensorn för denna funktion.
    • Denna funktion kan användas med en kokzon åt gången.

    Termometer


    För mer information om din specifika induktionshällmodell,

    se bruksanvisningen.

    Nu när du har lärt dig hur du använder matsensorn med din Electrolux SensePro®-häll kanske du vill veta mer om

    andra funktioner på din induktionshäll

    Var den här artikeln till hjälp?

    Reservdelar & tillbehör

    Beställ originalreservdelar och tillbehör till din produkt från Electrolux och få dem levererade med post snabbt och billigt.

    Till webbshop

    Hitta din produktmanual

    Lös problem och sök upp instruktioner eller annan dokumentation om din produkt.

    Hitta manual