Så här använder du matsensorn på din Electrolux SensePro®-häll
Gäller
Lösning

Electrolux SensePro®-häll med trådlös matsensor guidar dig genom din matlagning med en mängd olika inställningar och funktioner. Lämplig för flera olika livsmedel och rätter.
Att använda matsensorn för första gången
Innan du använder matsensorn för första gången måste du kalibrera den för att säkerställa korrekta temperaturavläsningar. Följ dessa instruktioner för att
kalibrera din SensePro® matsensor.
Så använder du matsensorn

Sätt matsensorn i maten
För in matsensorn i maten till åtminstone miniminivå-markeringen. För vätskor, doppa matsensorn i vätskan 2-5 cm ovanför miniminivå-markeringen för att få bästa resultat.
Placera matsensorn på ett kokkärl
Placera matsensorn på kokkärlets kant med hjälp av "kroken" på den nedre delen av det svarta handtaget. För att säkerställa optimal anslutning mellan hällen och givaren, placera givaren nära mitten av hällen. Om du lagar mat på den vänstra sidan av hällen, placera sensorn i en position klockan 1-3. Om du lagar mat på höger sida av hällen – placera sensorn i en position klockan 9-11.
Kontrollera anslutningen av matsensorn

Så använder du tillagningsfunktionerna

![]() | Stek med automatiskt styrda värmenivåer anpassade till maten du lagar. Rekommenderas för att undvika överhettning av mat eller olja. Så gör du: 1. Gå in i menyn och välj Assisterad tillagning > Funktioner > Stek . Bra att veta
|
![]() | Laga vakuumförpackad mat vid låg temperatur för att bevara vitaminerna och behålla smaken. Matsensorn styr och upprätthåller temperaturen. Rekommenderas för en mängd olika rätter som curry eller bouillabaisse. Så gör du: Bra att veta
|
![]() | Rekommenderas för att smälta choklad eller smör. Så gör du: 1. Öppna menyn och välj Funktioner > Smältning . Bra att veta
|
Termometer | ![]() |
För mer information om din specifika induktionshällmodell,
Nu när du har lärt dig hur du använder matsensorn med din Electrolux SensePro®-häll kanske du vill veta mer om