Lemon Curd

Lösning

Sätt färg på påsken med en härlig lemon curd!

Ingredienser:

6 st (100 g) äggulor
1 dl citronsaft
1 dl (100 g) socker
100 g smör (rumstempererat)


Gör så här:

1. Lägg smöret i en bunke.

2. Blanda äggulor, citronsaft och socker i en vakuumpåse.

3. Vakuumförsegla påsen och tillaga i ugnen på sous vide program på 83°C i 25 minuter.

4. Öppna påsen och häll smeten över det rumstempererade smöret och rör ihop ordentligt.

5. Sila av curden och låt curden komma ner i rumstemperatur.

6. Slå på burk och kyl ned i kylskåpet.

7. Redo att servera direkt eller upp till fem dagar efter, om burkarna är förseglade.

8. Vid servering, toppa gärna med bär efter säsong och smak.

Var den här artikeln till hjälp?

Reservdelar & tillbehör

Beställ originalreservdelar och tillbehör till din produkt från Electrolux och få dem levererade med post snabbt och billigt.

Till webbshop