Lemon Curd
Lösning
Sätt färg på påsken med en härlig lemon curd!
Ingredienser:
6 st (100 g) äggulor
1 dl citronsaft
1 dl (100 g) socker
100 g smör (rumstempererat)
Gör så här:
1. Lägg smöret i en bunke.
2. Blanda äggulor, citronsaft och socker i en vakuumpåse.
3. Vakuumförsegla påsen och tillaga i ugnen på sous vide program på 83°C i 25 minuter.
4. Öppna påsen och häll smeten över det rumstempererade smöret och rör ihop ordentligt.
5. Sila av curden och låt curden komma ner i rumstemperatur.
6. Slå på burk och kyl ned i kylskåpet.
7. Redo att servera direkt eller upp till fem dagar efter, om burkarna är förseglade.
8. Vid servering, toppa gärna med bär efter säsong och smak.
Var den här artikeln till hjälp?
Relaterade artiklar
- Ugnsklocka kan inte ställas in eller går fel
- Skeva bakplåtar/formar
- Gångjärnen i ugnen har fastnat
- Ugnen bakar eller steker ojämnt
- Hur ställer jag klockan på ugnen?
- Hur rengör man Electrolux-ugnen (video)
- Ugn visar felkod F50
- Ugn visar SAFE eller hänglås
- Symboler och funktioner på din Electrolux-ugn
- Var kan jag hitta modell, PNC, ML-kod och serienummer för min produkt?